Wie zijn wij

Klaartje Cuppen en Jasper Laman vormen samen Psychologenpraktijk Bureau Klaar. Met ieder hun eigen expertise en manier van werken, kom je bij Psychologenpraktijk Bureau Klaar altijd goed terecht.

Klaartje Cuppen

info@bureauklaar.nl

Tel: 06-5117 2969

‘Klaartje is een deskundige GZ-psycholoog, kinder- en jeugdpsycholoog en schoolpsycholoog, met een zeer ruime ervaring in het begeleiden van kinderen, jongeren en (jong)volwassenen, op allerlei gebieden.’

Mijn naam is Klaartje Cuppen (1981) en ik woon in Haarlem. Ik ben moeder van twee dochters (tweeling) en een zoon. Al jong wist ik: later wil ik met mensen werken. Ik was dan ook een geliefde oppas voor kinderen uit de buurt. Tijdens mijn studie Klinische Psychologie aan de Vrije Universiteit startte ik vervolgens met het geven van bijles en huiswerkbegeleiding. Eenmaal afgestudeerd ging ik aan de slag als zorgcoördinator bij de GGD, waar ik breed leerde kijken naar kinderen, volwassenen en gezinnen.

Mijn hart ligt bij het begeleiden van kinderen, jongeren en (jong)volwassenen. Ik heb de post-master tot kinder- en jeugdpsycholoog en schoolpsycholoog afgerond en blijf me daarnaast ontwikkelen. Zo heb ik verschillende bij- en nascholingen gevolgd, zoals Cognitieve Gedragstherapie, ACT, Oplossingsgerichte Therapie en de opleiding tot kinder- en jongerencoach. Daarnaast ben ik EMDR-Practitioner, wat inhoudt dat ik opgeleid ben om EMDR in alle facetten aan te bieden.

Naast mijn werk als psycholoog bij Psychologenpraktijk Bureau Klaar werk ik als docent bij de Universiteit van Leiden. En natuurlijk ben ik lid van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) en geregistreerd bij de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ), als GZ-psycholoog in het BIG-register en als EMDR-Practitioner bij de VEN. Ook ben ik lid van 0 tot 23, Samenwerkende vrijgevestigde Jeugd GGZ Haarlem en omstreken. 

Kortom: wat begon als iets wat ik van nature deed, doe ik nu op een stevige basis van theorie én praktijk.

Jasper
Jasper Laman

jasper@bureauklaar.nl

Tel: 06-4137 7295

‘Jasper is een psycholoog met uitgebreide ervaring in het begeleiden van jongeren. Humor is zijn handelsmerk.’

Ik ben Jasper Laman (1981) vader van drie en als psycholoog verbonden aan Psychologenpraktijk Bureau Klaar. Hier begeleid ik met veel plezier jongeren die zijn vastgelopen, op welke manier dan ook. Ik help ze weer op de rit en bied ondersteuning op sociaal-emotioneel vlak, bijvoorbeeld bij motivatieproblemen of faalangst. Ik coach jongeren in het leren van vaardigheden als hulp durven vragen, regie nemen en verantwoordelijkheid dragen.

Daarnaast begeleid ik bij Psychologenpraktijk Bureau Klaar jongeren in het verbeteren van praktische studievaardigheden, zoals plannen, organiseren, prioriteren, samenvatten en structuur aanbrengen. Vaardigheden waar ze niet alleen tijdens hun schoolperiode veel aan hebben, maar ook in de rest van hun leven. Heeft je kind vakspecifieke bijles nodig? Ook dat kan een onderdeel van de begeleiding zijn.

Naast aandacht voor serieuze zaken, valt er tijdens de begeleiding ook genoeg te lachen. Ik vind het belangrijk dat jongeren hier vrolijk en met frisse moed de deur uit lopen.