Praktijkruimte

Wie zijn wij

Klaartje Cuppen en Jasper Laman vormen samen Bureau Klaar. Met ieder hun eigen expertise en manier van werken, komt je kind bij Bureau Klaar altijd goed terecht.

Klaartje Cuppen
Klaartje Cuppen

info@bureauklaar.nl

Tel: 06-1881 9454

Klaartje is een ervaren psycholoog en kindercoach, met een zeer ruime ervaring in het begeleiden van leerlingen op allerlei gebieden.

Mijn naam is Klaartje Cuppen en ik woon in Haarlem. Ik ben 36 jaar en moeder van een meisjestweeling. Van jongs af aan wist ik het zeker: ik wil met kinderen werken. Dat deed ik toen ik 14 was als oppas en al snel breidde ik dit uit. Tijdens mijn studie Psychologie aan de Vrije Universiteit gaf ik kinderen van verschillende leeftijden bijles en hielp hen met hun huiswerk. Verder begeleidde ik kinderen met sociaal-emotionele problemen of problemen op school. Dat ging vanzelf: het begeleiden van kinderen is voor mij heel natuurlijk.

Professioneel
Na mijn studie koos ik ervoor om zorgcoördinator bij de GGD te worden. Hier leerde ik breed te kijken naar kinderen en gezinnen. Een belangrijk onderdeel van mijn werk was de ondersteuning van ouders in lastige gezinssituaties. Daarnaast bleef ik kinderen begeleiden, daar ligt mijn hart. Daarom ben ik de opleiding tot kinder- en jongerencoach gaan volgen bij BGL. Naast mijn werk voor Bureau Klaar ben ik werkzaam als schoolpsycholoog op een middelbare school in Haarlem.

Theorie en praktijk
Naast mijn werk ben ik me in de loop der jaren blijven ontwikkelen in de begeleiding van kinderen en de ondersteuning van ouders. Onder meer door verschillende bij- en nascholingen, zoals ‘Signs of Safety‘, ‘Kids’ Skills’, de training Oplossingsgerichte Therapie en ‘Snel leren = leuk leren’. Op dit moment ben ik bezig met een specialisatie op post-master niveau. En natuurlijk ben ik lid van het NIP; Nederlands Instituut van Psychologen. Wat begon als iets wat ik van nature deed, doe ik nu op een stevige basis van theorie én praktijk.

Jasper
Jasper Laman

jasper@bureauklaar.nl

Tel: 06-4137 7295

Jasper is een psycholoog met uitgebreide ervaring in het coachen van jongeren. Humor is zijn handelsmerk.

Ik ben Jasper Laman, 36 jaar oud en net als Klaartje psycholoog. Na jaren in het bedrijfsleven te hebben gewerkt voor onder meer ING en KLM ben ik steeds meer voor Bureau Klaar gaan werken. Mijn ervaringen in het bedrijfsleven zijn zeer waardevol gebleken bij het begeleiden van jongeren. Huiswerk maken, proefwerken leren, plannen en organiseren. Dit komt allemaal in een andere vorm weer terug in het professionele leven.

Motivatie en humor
Inmiddels heb ik al jaren ervaring als begeleider en coach. Mijn specialismen liggen op het gebied van de talen, aardrijkskunde en geschiedenis. Maar ook voor andere vakken kan ik leerlingen goede ondersteuning bieden. Tijdens de begeleiding slaag ik er in om jongeren, die op wat voor manier dan ook zijn vastgelopen, weer op de rit te krijgen. Ook leer ik ze belangrijke vaardigheden die ze voor de rest van hun leven kunnen gebruiken. Onder andere samenvatten, structuur aanbrengen en het plannen en organiseren van huiswerk. Gelukkig valt er tijdens de lessen ook nog genoeg te lachen, zodat de leerling vrolijk naar huis gaat.