Vergoeding jeugd

Per 1 januari 2015 is de geestelijke gezondheidszorg voor kinderen en jongeren tot 18 jaar de verantwoordelijkheid van gemeenten. Psychologenpraktijk Bureau Klaar heeft een contract met de volgende gemeenten: Haarlem, Heemstede, Bloemendaal, Zandvoort, Beverwijk, Velsen, Heemskerk en de Haarlemmermeer. Deze gemeenten betalen de kosten van de psychologische behandeling. Eerst was dat geregeld via de zorgverzekering van uw kind, nu dus niet meer.

Om voor de vergoeding in aanmerking te komen, is een verwijsbrief van de huisarts noodzakelijk. De huisarts moet hierop aangeven dat het gaat om Generalistische Basis GGZ en er moet sprake zijn van (vermoeden van) een DSM-5 stoornis.

De gemeente vergoedt een maximum van ongeveer twaalf gesprekken per jaar. Zijn er meer gesprekken nodig, dan zijn de kosten voor eigen rekening. De betaling van vergoede gesprekken vindt plaats tussen Psychologenpratijk Bureau Klaar en de gemeenten: je krijgt dus geen factuur of declaratie.

Als een afspraak minder dan 24 uur van te voren wordt afgezegd, brengen wij 75 euro in rekening. Dit bedrag wordt niet vergoed.

Vergoeding (jong)volwassenen (18+)

Bureau Klaar heeft geen contracten met verzekeraars. Dit betekent dat je een factuur ontvangt van Bureau Klaar en dat je deze aan ons moet betalen. De factuur kun je vervolgens indienen bij de verzekeraar. Je krijgt dan meestal een deel van het bedrag vergoed. Dit verschilt per verzekering, zoek dit dus goed van te voren uit.

Als een afspraak minder dan 24 uur van te voren wordt afgezegd, brengen wij 75 euro in rekening. Dit bedrag wordt niet vergoed.

Tarieven

Coaching en Beter Leren! worden niet vergoed door zorgverzekeraars of de gemeente. Intelligentieonderzoek wordt meestal ook niet vergoed.

Intelligentieonderzoek

Onderzoek door middel van de WISC-V kost 700 euro.

Behandeling/coaching jeugd

Als er geen (vermoeden van een) DSM-diagnose is, moet een consult zelf worden betaald. De kosten hiervan zijn 136 euro per sessie van 45 minuten.

Beter leren!

Omdat het Beter leren! traject van Psychologenpraktijk Bureau Klaar altijd maatwerk is, bespreken we tijdens de start van het traject de tarieven.

Behandeling (jong)volwassen

Een consult van 45 minuten kost 136 euro (vanaf 1 jan 2024), dit is het tarief volgens de NZA. Als er geen sprake is van een DSM-diagnose, moeten deze kosten zelf worden betaald.