Vergoeding

Per 1 januari 2015 is de geestelijke gezondheidszorg voor kinderen en jongeren tot 18 jaar de verantwoordelijkheid van gemeenten. Psychologenpraktijk Bureau Klaar heeft een contract met de volgende gemeenten: Haarlem, Heemstede, Bloemendaal, Zandvoort, Beverwijk, Velsen en Heemskerk. Deze gemeenten betalen de kosten van de psychologische behandeling. Eerst was dat geregeld via de zorgverzekering van uw kind, nu dus niet meer.

Om voor de vergoeding in aanmerking te komen, is een verwijsbrief van de huisarts noodzakelijk. De huisarts moet hierop aangeven dat het gaat om Generalistische Basis GGZ en er moet sprake zijn van (vermoeden van) een DSM-5 stoornis.

De gemeente vergoedt een maximum van ongeveer twaalf gesprekken per jaar. Zijn er meer gesprekken nodig, dan zijn de kosten voor eigen rekening. De betaling van vergoede gesprekken vindt plaats tussen Psychologenpratijk Bureau Klaar en de gemeenten: je krijgt dus geen factuur of declaratie.

Als een afspraak minder dan 24 uur van te voren wordt afgezegd, brengen wij 75 euro in rekening. Dit bedrag wordt niet vergoed.

Tarieven

Coaching en Beter Leren! worden niet vergoed door zorgverzekeraars of de gemeente. Voor psychologische behandeling en diagnostiek zijn wel vergoedingen mogelijk.

Behandeling/coaching particulier

100 euro per sessie van 45 minuten

Intelligentieonderzoek

Onderzoek door middel van de WISC-V kost 650 euro.

Beter leren!

Omdat het Beter leren! traject van Psychologenpraktijk Bureau Klaar altijd maatwerk is, bespreken we tijdens de start van het traject de tarieven.