Mijn naam is Klaartje Cuppen en ik woon in Haarlem. Ik ben 34 jaar en moeder van een meisjestweeling. Van jongs af aan wist ik het zeker: ik wil met kinderen werken. Dat deed ik toen ik 14 was als oppas en al snel breidde ik dit uit. Tijdens mijn studie Psychologie aan de Vrije Universiteit gaf ik kinderen van verschillende leeftijden bijles en hielp hen met hun huiswerk. Verder begeleidde ik kinderen met sociaal-emotionele problemen of problemen op school. Dat ging vanzelf: het begeleiden van kinderen is voor mij heel natuurlijk.

Professioneel

Na mijn studie koos ik ervoor om zorgcoördinator bij de GGD te worden. Hier leerde ik breed te kijken naar kinderen en gezinnen. Een belangrijk onderdeel van mijn werk was de ondersteuning van ouders in lastige gezinssituaties. Daarnaast bleef ik kinderen begeleiden, daar ligt mijn hart. Daarom ben ik de opleiding tot kinder- en jongerencoach gaan volgen bij BGL. Naast mijn werk voor Bureau Klaar ben ik werkzaam als schoolpsycholoog op een middelbare school in Haarlem en een school voor speciaal basisonderwijs in Amsterdam.

Theorie en praktijk

Naast mijn werk ben ik me in de loop der jaren blijven ontwikkelen in de begeleiding van kinderen en de ondersteuning van ouders. Onder meer door verschillende bij- en nascholingen, zoals ‘Signs of Safety‘, ‘Kids’ Skills’ en de training Oplossingsgerichte Therapie. Ook ben ik uiteraard in het bezit van een EHBO-diploma (speciaal gericht op kinderen en jongeren). Wat begon als iets wat ik van nature deed, doe ik nu op een stevige basis van theorie én praktijk.

Samenwerking

Bureau Klaar werkt samen met Jasper Laman, psycholoog en ervaren bijlesdocent. Jasper is 35 jaar, woont in Haarlem en heeft naast zijn werk voor Bureau Klaar een vaste baan als communicatiedeskundige. Zijn specialismen liggen op het gebied van talen, aardrijkskunde en geschiedenis, maar ook met andere vakken (onderbouw) kan hij leerlingen prima ondersteunen. Hij leert jongeren samenvatten, structuur aanbrengen, en plannen en organiseren van huiswerk. Daarnaast is Jasper een uitstekende coach. Zeker voor puberjongens blijkt het prettig om met een man te werken.

60211

Klaartje Cuppen

info@bureauklaar.nl

Tel: 06-1881 9454