bureauklaar_kindercoaching

Bureau Klaar

Kindercoaching en jongerencoaching

Elke jongere komt tijdens het opgroeien obstakels tegen. Klaartje werkt vanuit de gedachte dat elk kind de oplossing van zijn eigen probleem in zich draagt. Ook zijn kinderen heel veerkrachtig, alleen weten ze soms niet hoe ze die veerkracht kunnen gebruiken. Ze kijkt naar wat er goed gaat en wat een kind al wel kan, waardoor een kind weer positiever naar zichzelf gaat kijken. Door specifieke vaardigheden aan te leren, geeft ze je kind het gereedschap in handen om weer verder te kunnen. Meestal lukt dit in ongeveer 5 gesprekken.

Wanneer kan kindercoaching of jongerencoaching bijvoorbeeld helpen?

 • Je dochter is erg faalangstig.
 • Je zoon kan maar niet in slaap komen.
 • Je kind pest of wordt gepest.
 • Je dochter vindt het moeilijk haar mening te geven in de klas.
 • Je gaat scheiden en je kind heeft het hier moeilijk mee.
 • Je zoon gaat maar niet aan zijn huiswerk.
 • Je puber is veel bezig met eten.
 • Je kind is angstig.
 • Je zoon heeft weinig zelfvertrouwen.
 • Je puber zit niet lekker in zijn vel.
 • Je dochter heeft geen zin om naar school te gaan.
 • Je zoon trekt zich steeds meer terug.

Dit zijn natuurlijk voorbeelden, Bureau Klaar helpt ook in andere situaties.

'Toen ik bij Klaartje kwam, had ik veel last van faalangst. Mijn cijfers waren laag en ik durfde bijna geen toetsen meer te maken. Samen hebben we dit aangepakt door allerlei verschillende dingen te doen. Het heeft heel erg geholpen! Als afsluiting hebben we een taart gebakken.'
Marieke (15 jaar)
‘Mijn ouders zijn gescheiden en dat vond ik niet leuk. Ik ging steeds ruzie maken met mijn zusje. Ik heb met Klaartje gepraat en nu kan ik beter met mijn zusje spelen.’
Joost (12 jaar)

Zorgen dat je kind weer lekker in zijn vel zit? Neem dan contact op met Bureau Klaar: praktijk voor kindercoaching en jongerencoaching in Haarlem.